INFORMATION OM STIPENDIUM
Nedan uppdateras kontinuerligt listan över de stipendium som går att söka!
Stipendium att söka:
2025-2026
Ansökan öppen till stipendieprogram i London
Svenska Handelskammaren i Storbritannien har glädjen att meddela att ansökan nu är öppen till deras stipendieprogram för 2025/26. Stipendiet är för de studenter som avslutar sina studier under våren och som söker en unik möjlighet att kickstarta sin karriär med internationell arbetslivserfarenhet i London.
Stipendieprogrammet
Stipendieprogrammet ger kreativa och drivna unga talanger möjlighet att arbeta med dem i London under ett års tid. Under året får stipendiaterna:
- Arbeta i nära samarbete med deras 470+ medlemsföretag, med fokus på att driva projekt inom specifika sektorer.
- Leda och samordna aktiviteter som sektorspecifika konferenser, SME-program och andra nätverksevent.
- Bidra till organisationens strategiska mål genom att utveckla nya initiativ och stärka vårt nätverk.
- Få praktisk erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö och bygga långvariga professionella relationer.
Kvalifikationer
Programmet riktar sig till studenter som studerar eller nyligen avslutat utbildning inom affärsrelaterade ämnen som ekonomi, management, kommunikation eller event på kandidat- eller masternivå vid svenska universitet och högskolor.
Ansök och läs mer via deras hemsida: https://www.scc.org.uk/about/scholarships/
2025
Kortios finansstipendium
Stipendium för ekonomistudenter 2025
Skriver du en uppsats på C- eller D-nivå om ekonomi? I så fall har du chansen att få Kortios finansstipendium. Stipendiet är på 2000 kronor och ansökan är öppen fram till 31 december 2025.
Det här är Kortios finansstipendium
Vi på Kortio brinner för att förbättra människors privatekonomi. Vi vill därför belöna en student som genom sin uppsats bidrar till ökad kunskap om detta viktiga ämne. För första gången delar vi därför ut Kortios finansstipendium; ett uppsatsstipendium som syftar till att främja den allmänna kunskapen inom ekonomi.
Vem kan ansöka?
För att kunna ansöka om stipendiet ska du snart skriva en uppsats på C- eller D-nivå som på något sätt berör ämnet ekonomi. Uppsatsen måste inte vara färdigskriven vid tidpunkten för ansökan (31 december 2025). Det som behövs skickas in är en idé som är välformulerad och detaljerad. Bäst idé och formulering vinner, själva uppsatsen skickar ni sedan in när den är helt färdig.
Är ni två eller fler som skriver uppsats tillsammans går det självklart bra att ansöka och ni kommer då att dela på prispengarna.
Så här ansöker du:
Du ansöker om stipendiet genom att fylla i formuläret HÄR. Du behöver även bifoga ett dokument där du beskriver din idé. Vinnaren utses av en jury bestående av medarbetare på Kortio och kommer tillkännages på vår hemsida i början av 2026.
Regler
-
Uppsatsen ska skrivas på en C- eller D-nivå och handla om ekonomi
-
Stipendiet är på 2 000 kronor
-
Juryn består av medarbetare på Kortio.se och dess beslut kan ej överklagas
-
Vinnaren godkänner att namn och efternamn kan komma att användas i marknadsföringssyfte av Kortio AB
-
Kortio behandlar alla ansökningar och personuppgifter enligt GDPR. Fullständig information om hur vi hanterar personliga data finner du på www.kortio.se/personuppgiftspolicy/
2025
Skandias pris för bästa master- och kandidatuppsatser
Om utmärkelserna:
Skandias pris för bästa master- och kandidatuppsatser, som sponsras av Thule-stiftelsen vid Skandia, uppmärksammar arbeten om "Långsiktigt sparande" som är relevanta för bank-, försäkrings- och finansiella tjänster. Varje år delas priser ut för uppsatser skrivna vid svenska högskolor eller universitet:
-
Bästa masteruppsats (pris om cirka 50 000 SEK).
-
Bästa kandidatuppsats (pris om cirka 30 000 SEK).
-
En eller flera ”runner ups” kan också tilldelas pris. Beloppen ovan inkluderar eventuella ”runner ups” och kan variera beroende på antalet belönade uppsatser.
Inskick:
Studenter är välkomna att skicka in sina master- och kandidatuppsatser, försvarade vid en svensk högskola eller universitet under läsåret 2024/25. Uppsatsen kan behandla vilket ämne som helst och tillhöra vilket akademiskt område som helst, så länge den är relevant för långsiktigt sparande (i första hand i Sverige). Uppsatser skrivna på svenska eller engelska accepteras. Inskicket ska innehålla en kort motivering från handledare och/eller examinator samt en uppgift om vilket betyg uppsatsen tilldelats. Kontaktuppgifterna ska inkludera e-postadresser och telefonnummer till studenten samt handledare och/eller examinator.
Skicka in uppsatsen via e-post till SkandiaThesesAwards@skandia.se senast den 15 september 2025. Endast elektroniska inskick accepteras.
Skicka uppsatsen som en PDF-fil med namngivningen: UppsatsFörfattareUppsatsTitel.pdf (till exempel, om författaren heter Svensson och uppsatsen heter Mutual Funds in Sweden ska filnamnet vara SvenssonMutualFundsInSweden.pdf).
Thule-stiftelsen förbehåller sig rätten att inte dela ut några priser om inga lämpliga bidrag inkommer. Thule-stiftelsen har delat ut uppsatspriser sedan 2014 (se www.skandia.se) och avser att fortsätta uppmärksamma arbeten om långsiktigt sparande under kommande år.
Skandia är en ledande nordisk leverantör av finansiell trygghet och lösningar för långsiktigt sparande. Koncernen har cirka 2 miljoner kunder i Sverige och förvaltar cirka 860 miljarder kronor i kapital. Thule-stiftelsen har ansvarat för omstruktureringen av Skandia-koncernen och främjar nu forskning om långsiktigt sparande.